Morten Uhrskov Jensen: Israels indlysende ret til selvforsvar – dertil multietnisk helvede inde i selve Israel

Er det stadig en god idé med etnisk, religiøs og kulturel mangfoldighed inden for den samme stats grænser?

Denne klumme er både en ubetinget støtte til Israels ret til at forsvare sig med alle nødvendige, militære midler, og den er en konstatering af, at uhyggen også breder sig inden for Israels egne grænser, hvor israelere og såkaldte israelske arabere er gået løs på hinanden i en række tilfælde. Og det samme er tilfældet herhjemme.  

Sender man granater ind over grænsen til et andet land, må man forvente et modsvar. Det israelske militær er i sandhed i stand til at forsvare staten Israel. Det er alle vist klar over. Det vil militæret i Israel også gøre næste gang og næste gang igen og så fremdeles.

Hvad værre er, er der denne gang alvorlige interne optøjer, hvor både israelere og arabere har været ofre. Forsvarsminister Benny Gantz har for længst meddelt, at politiet og hæren vil gøre alt det nødvendige for at opretholde lov og orden i Israel

Det vil politi og hær uden tvivl, men begivenhederne fortæller os for Gud ved hvilken gang, hvor meget gift et multietnisk og multireligiøst samfund lægger for et land.

Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com