Morten Uhrskov Jensen: Som historiker troede jeg engang på det enkelte politiske geni, der kunne løse alle knuderne. Det gør jeg ikke længere

Vi bilder os ind, at vi kan styre, hvad der sker, når sandheden er, at det er tunge kræfter uden for vores kontrol, der bestemmer, hvad der sker.

(...)

Siden marts 2009 har jeg skrevet indlæg til JP ikke mindst, men også andre steder. Det har været et privilegium og er det fortsat. På nær en pause fra vist nok juni til december (selvvalgt) i 2009 kan jeg således snart fejre kobberbryllup som skribent hos JP.

Det har jeg været glad for på mange måder, men noget har slået mig, og det handler ikke om JP, men om mit gennem 12-13 år gradvist ændrede syn på historien og derfor på, hvad der ændrer denne til det værre eller bedre.

Da jeg endegyldigt i 1999 erkendte, at den ikkevestlige indvandring til Danmark på sigt vil opløse den danske nation, var jeg af den overbevisning, at hin enkelte kunne udgøre en afgørende forskel. Jeg må hertil blot sige, at det er ikke tilfældet. Sådan fungerer historiens kværnende hjul ikke.

Hvad der i 1999 var et indlysende problem, der burde adresseres politisk hurtigt og uden at ryste på hånden, har vist sig at være en tung, tung strukturel udvikling uden for enkeltindividers formåen.

Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com