Morten Uhrskov Jensen: Kaare Dybvads tyranni – vi skal være solidariske med vildt fremmede

Boligministeren kan glemme alt om at tvinge danskere til at bosætte sig i områder med høj koncentration af ikkevestlige beboere.

I 2017 læste jeg med interesse nuværende indenrigs- og boligminister Kaare Dybvads bog ”De lærdes tyranni”, der på en begavet måde gjorde op med det uddannelsessnobberi, der har medført, at vi i dette land uddanner alt, alt for mange inden for humaniora og samfundsvidenskaberne og alt for få håndværkere og inden for de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser.

På papiret har jeg også sympati for Kaare Dybvads tanke om, at boligområder især med lejeboliger har en blandet beboersammensætning. Sådanne områder voksede jeg selv op i i Albertslund i perioden 1974 til 1983. Bl.a. dette diskuterede Kaare Dybvad med Søren Pind i går aftes i Deadline på DR2.

At sige at Kaare Dybvad var skuffende at lytte til, er lidt af en underdrivelse. Kaare Dybvad vævede rundt i markedsgørelse og manglende social mobilitet, og man måtte forstå, at Socialdemokratiet nu har taget tøjlerne for at dirigere borgerne på plads for at skabe mere social harmoni. Søren Pind har efter min vurdering aldrig været nogen stor debattør, men klarede sig på den nemme baggrund rimeligt.

Læs resten hos Jyllands-Posten


Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com