Morten Uhrskov Jensen: Labour i ny nedtur – partiet er ikke længere et arbejderparti Når socialdemokratier fedter for indvandrere og woke typer, så går det galt

Når socialdemokratier fedter for indvandrere og woke typer, så går det galt.

Storbritannien har altid været et mere klassedelt land end Danmark. Var man kulminearbejder i forne tider, stemte man bare ikke på The Tory Party, Det Konservative Parti. Man stemte på Labour, som jo betyder arbejde. Her havde man den menige mands parti, var i hvert fald, hvordan Labour selv solgte sig.

Så kom Tony Blair og gjorde Labour begyndende hipstersmart ved to knusende valgsejre i træk i 1997 og 2001 - det blev til tre i alt.

Siden 2010 har De Konservative haft regeringsmagten, ganske vist i koalition noget af tiden, men siden valget i 2019 har Boris Johnson kunnet regere uden støtteparti eller regeringspartner efter sin store valgsejr, hvor hans parti vandt pladser, der i mange årtier havde haft et sikkert labourflertal

Efter valget blev Jeremy Corbyn tvunget væk fra posten som leder af Labour, bl.a. efter gentagne beskyldninger for antisemitisme. Keir Starmer overtog formandsskabet, men lige lidt har det hjulpet.

Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com