Morten Uhrskov Jensen: Læren af Afghanistan er også en lære om masseindvandringen til Vesteuropa

Når det er umuligt at eksportere demokrati, er det næppe sandsynligt, at herboende med rødder i den tredje verden omfavner vores styreform.

(...) 

Som jeg også selv har været inde på for nogle uger siden, findes der ikke nogen afghanere, ligesom der ikke findes irakere, syrere eller libyere.

I stedet findes der en lang række forskellige etniske grupper, der igen er underopdelt i klaner, altså udvidede familier. Disse enheder skylder man loyalitet, ikke staten, som enten er undertrykkende eller fraværende.

Når det nu forholder sig sådan – som bevist i Afghanistan og de andre nævnte lande – er det nærliggende at mene, at det også gælder for det store flertal af de f.eks. ”afghanere”, ”syrere” og ”irakere”, der er kommet til Danmark over de senere årtier.

Hvorfor skulle en omplantning af stedet kunne medføre en forkastelse af de normer og værdier, som man kender som de eneste meningsgivende i de oprindelige hjemlande? Et mindretal kan selvfølgelig kaste deres gamle kulturelle ham af sig, men det vil netop være et mindretal. Var det et flertal, ville vi ikke sidde med enorme og uløselige etniske, kulturelle og religiøse udfordringer i Danmark og i Vesteuropa i dag.


Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com