Morten Uhrskov Jensen: Det burde være muligt at kritisere påstanden om systemisk racisme

Sociologen Charles Murrays nylige fremlæggelse af data for de forskellige befolkningsgrupper i USA er kontroversiel, men burde ikke være det. Hvis man ikke kan præsentere virkeligheden, ophører al meningsfuld samtale.

(...) I 1994 udgav Charles Murray sammen med professor ved Harvard University, Richard Herrnstein bogen ”The Bell Curve”, og så kan det ellers nok være, at Charles Murray måtte hvæsse pennen (Richard Herrnstein døde af kræft kort inden bogens udgivelse) mod de mange personangreb, fordi de to herrer havde dristet sig til at fremsætte den tese, at IQ-tests måler noget virkeligt og er den variabel, der bedst (sammen med andre forhold naturligvis) forudser succes i uddannelserne og på arbejdsmarkedet.

Charles Murray blev beskyldt for at være racist og for at hævde, at sorte amerikanere var mindre begavede end hvide ditto. Det var ukorrekt, slet og ret. Charles Murray (og Richard Herrnstein) fremlagde alene data uden at lægge sig fast på, hvad forskellene mellem grupper skyldtes.

Læs resten hos Jyllands-Posten


Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com