Morten Uhrskov Jensen: Nationalkonservative bloggere slæbes for retten for at linke til grusomme optagelser/billeder – nu anmeldes etablerede medier for samme ”forbrydelse”

Er der lighed for loven i Danmark? Trykkefrihedsselskabet undersøger sagen.

(...)

Medierne TV2, Berlingske, BT, Ekstra Bladet, Information og Politiken er blevet meldt til politiet af Trykkefrihedsselskabet, fordi samtlige medier synes at have overtrådt straffelovens § 264 d, også den skærpende del af den i stk. 2.

Hvorfor har Trykkefrihedsselskabet mon gjort dette, når nu selskabet netop går ind for ytringsfrihed, hvilket inkluderer retten til at vise grumme billeder af virkeligheden, som den nu engang forefindes?

Fordi en parodi af en retssag er gået i gang imod indehaveren af hjemmesiden Uriasposten.net, Kim Møller, som snart står anklaget for at have gengivet et billede af en afdød kvinde, som en muslimsk terrorist havde forsøgt at skære halsen over på

Uanset om man mener, at det er i orden at offentliggøre frygtelige billeder af lidende og/eller døde mennesker, må lighed for loven gælde. Som Trykkefrihedsselskabet skriver i forbindelse med sin anmeldelse af de seks etaberede medier:

”Trykkefrihedsselskabet har ud over fotoet af mordattentatet på Ruslands ambassadør i Tyrkiet også politianmeldt medier for at bringe fotos og videoer af George Floyd, der dør mens en politimandpresser sit knæ imod hans hals samt billedet af en druknet tre-årig dreng i vandkanten på en strand i Bodrum, Tyrkiet.” 

Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com