Morten Uhrskov Jensen: Kyle Rittenhouse frifundet for drab – det woke USA i raseri

Man må stadig gerne forsvare sig, når man er truet på livet.

Man skal se følgende for sig: Den 25. august 2020 havde der siden den 23. august været erklæret nødretstilstand i byen Kenosha i den amerikanske delstat Wisconsin. Black Lives Matter og andre med hang til at skabe voldsom uro havde protesteret imod politiets nedskydning af en sort mand, Jacob S. Blake, der var eftersøgt af politiet. Politimanden, der skød, var overbevist om, at Jacob S. Blake ville angribe ham med en kniv. Politimanden blev efterfølgende renset for anklager om unødig magtanvendelse.

Ikke desto mindre gik en pøbel gennem flere nætter amok i Kenosha og brændte biler af, ødelagde anden ejendom og angreb politiet.

Den 25. august kom den 17-årige Kyle Rittenhouse til byen. Han bor i nærheden, har familie i Kenosha og ønskede at være med til at beskytte privat ejendom mod hærværk.

Man tør roligt sige, at Kyle Rittenhouse’ beslutning fik fatale konsekvenser. Han var bevæbnet med en semiautomatisk riffel og har nu rettens ord for, at han var berettiget til at affyre sit våben i nødværge, hvilket betød to dræbte og en såret, alle hvide for resten.

Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com