Morten Uhrskov Jensen: Støjbergs forslag om forbud mod omskæring er en dårlig idé

Lad de muslimer, der kan tilpasse sig danske skikke blive her og send de andre hjem. Det er et langt bedre forslag end Støjbergs om at forbyde omskæring otte dage efter fødslen.

Inger Støjberg, løsgænger i Folketinget, foreslår i en kronik i Berlingske, at Folketinget indfører en ret enestående lov, nemlig forbud mod omskæring af drenge, hvis spædbarnet er ældre end otte dage. 

I artiklen fra tv2.dk hedder det bl.a. således fra Inger Støjberg:”Der er ingen tvivl om, at forslaget tilgodeser jøderne, men det har jeg også et klart ønske om. Det springende punkt er, om man forhindrer muslimerne i at udleve deres traditioner, og det gør man ikke.” 

Jeg er ikke religionshistoriker, men jeg har forstået, at jødiske forældre, der af religiøse og/eller traditionelle årsager ønsker at få deres drengebørn omskåret, får indgrebet foretaget på ottendedagen for barnets fødsel, hverken før eller senere. For mange muslimer er det en tradition, ikke en religiøs pligt, og omskæringen kan derfor sagtens finde sted på et senere tidspunkt i drengens liv. Det er fortsat forældrenes afgørelse.

Jeg har personligt udtalt mig imod et generelt forbud mod omskæring af hensyn til de danske jøder. Det kan man læse eller genlæse her. Det indbragte mig ikke megen ros fra hverken venstre eller højre, hvilket ikke er så mærkeligt, eftersom et enormt flertal på mere end 80 pct. af den danske befolkning går ind for et forbud mod omskæring.

Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com