Morten Uhrskov Jensen: Vil forbuddet mod Loyal to Familia hjælpe på kriminaliteten? Givetvis nej

Kun omfattende hjemsendelser vil gøre en afgørende forskel på kriminalitetsstatistikken herhjemme.

Det er de seneste dage blevet diskuteret, om Højesterets stadfæstelse af forbuddet mod den berygtede bande – så vidt vides udelukkende med medlemmer med rødder i den tredje verden – Loyal to Familia (LTF) vil have nogen effekt på kriminaliteten i især København.

Meget sigende udtaler Torben Svarrer, ledende politiinspektør i Københavns Politi, til DR: »Ja, vi kan bruge det. Vi ser også en forskel. Det handler meget om at undgå en manifestation i det offentlige rum. Man går ikke og flasher, hvor man kommer fra. Det er med til at skabe en tryghed for vores borgere – og det altafgørende er, vi er trygge i vores land

Torben Svarrer siger ikke noget om, hvorvidt forbuddet mod banden vil føre til lavere kriminalitet fra de tidligere medlemmers side, og det er nok meget klogt. Det vil nemlig givetvis ikke være tilfældet. Det afsløres allerede længere nede i artiklen, hvor det hedder, at »ifølge et nyt politinotat, som blev fremlagt i Højesteret, er der omkring 100 aktive medlemmer i banden – og medlemstallet er dynamisk. Samtidig ser politiet også, at banden fortsat åbner nye afdelinger«.

Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com