Kirsten Valeur: Sætter universiteterne ideologi over videnskabelig saglighed?Den franske minister for de højere læreanstalter træder i karakter med kritik af universiteternes ideologiske ensretning og vil beskytte forskningsfriheden. Rasende forskere kræver hende nu fyret. 

Vidal satte et betændt emne på dagsordenen

Frédérique Vidal, der er minister for de højere læreanstalter, medvirkede søndag den 14. februar i et længere interview på CNews om de studerendes mistrivsel under coronapandemien. Da journalisten på et tidspunkt spurgte hende til universiteternes venstreorienterede islamofili, islamo-gauchisme, svarede hun, at den breder sig. Vidal bekræftede sit synspunkt den 16. februar i Nationalforsamlingen og fortalte, at der skal foretages en videnskabelig undersøgelse af omfanget af islamo-gauchisme og postkolonialisme på landets universiteter. Man vil hermed beskytte de forskere, der presses i en bestemt retning af kolleger, og man vil adskille den akademiske forskning fra det, der snarere må betegnes som aktivisme og meningsmageri. Vidals bemærkninger og initiativ har vakt stor opsigt og medført en voldsom debat i de franske medier.

Begrebet islamo-gauchisme

Begrebet islamo-gauchisme stammer fra begyndelsen af 2000’erne, hvor idéhistoriker og politolog Pierre-André Taguieff under den anden intifada så en aktivistisk alliance mellem islamistiske miljøer og venstreekstremistiske miljøer, der kæmpede den palæstinensiske sag og fik næret deres revolutionære drømme. Der formedes en fortælling på venstrefløjen om, at staten Israel var kolonialistisk, imperialistisk og racistisk, mens palæstinenserne var uskyldige ofre for zionistiske jøder – de nye nazister. Mange venstreorienterede internaliserede islamisternes jødehad.

Resten kan læses på 24nyt.dk

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com