Poul Sivertsen - Hvad er årsagen til krig?

Årsagerne til krig kan være flere. Det kan være forskelle i politiske, økonomiske og religiøse værdier. Og så længe lande, nationer og enkeltpersoner i intolerance, ikke kan tolerere de forskelle, vil krig fortsat forekomme som det har gjort indtil i dag.

I krigen Rusland mod Ukraine, er det politiske forskelle i diktatur og demokrati, der er årsagen til krigen. I Rusland er det diktatoren, den stærke macho mand Putin der regerer, det giver borgeren en tryghed, for så behøver de ikke tænke selv, de skal bare følge den store leder. Som Kievs borgmester, Vitalij Klitsjko for nylig sagde, russerne er zombier. Til regional valgkamp i 2017, anede en opstillet fra DKP ikke hvad åndelige værdier var. Det bekræfter bare regelen om, at mennesker i Rusland der har kommunistiske holdninger, ikke kan tænke selv, og hvis de gør, får de flere års fængsel.

Indrømmet, demokratiet er langt mere besværligt, det kan vi selv bevidne, med sammensætningen af det folketing vi har. Men det er langt at foretrække, da det giver personlig frihed og mulighed for åndelig vækst.

Som tidligere nævnt er det forskellene i åndelige værdier eller mangel på dem, der fører til krig. For vi kan alle bevidne, at fraktioner af islam fører krig mod hinanden, der igen fører krig mod de vestlige demokratier. Og for ikke så mange år siden var der krig i Irland mellem katolikker og protestanter.

Demokrati er den bedste referenceramme til at skabe fred og undgå krig. For den er indbegrebet af tolerance, uanset politiske, religiøse og økonomiske værdier. Desværre kan det også bruges til egne selviske formål, så man ikke tænker på helheden om, hvordan et land kan eksistere i harmoni. Det kan udnyttes, og bruges til, at indføre politiske eller religiøse love der afskaffer det. Derfor skal det kunne forsvare sig selv, men indtil nu har det stået svagt. Og derfor er det op til borgerne at presse Christiansborgs politikere til, at finde en løsning.

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com