Mindelunden 4. maj 2023

Traditionen tro mødtes Dansk Samling i Mindelunden den 4. maj klokken 11 for at ære de faldne frihedskæmpere og fejre budskabet om de tyske troppers kapitulation.
 
En ting, der dog var anderledes end de sidste par år, var, at vi havde inviteret folk med fra andre nationalsindede grupper. Vi fik således besøg af en delegation fra hhv. For Frihed, Den Danske Forening og Partiet Frie Danske med partiformand Jens Tirsvad i spidsen.

For et arrangement der foregik klokken på en hverdagsformiddag, var der flot fremmøde i Mindelunden, hvor vores formand Morten Uhrskov Jensen holdt en rigtig god tale, som snart lægges op på Dansk Samlings hjemmeside og sociale medier.

Efter talen gik vi i samlet flok ned til Esthers Spisehus, hvor menuen stod på smørrebrød samt øl og vand. Stemningen var rigtigt god, om end vi endte med at sidde noget klemt, da der på selve dagen dukkede flere op, som gerne ville være med til spisning. Hvor der er vilje, er der vej, så vi fandt et skohorn frem og fandt plads til alle.

Vi fik en god snak med Frie Danske, som kunne fortælle lidt om deres partiprojekt og deres fremtidsplaner. Dansk Samling blev inviteret med til deres ’Tegn Muhammed-Dag’, der foregår den 20. maj klokken 13 på Lille Torv i Århus. I den forbindelse bør det nævnes, at Frie Danske ønsker, at deres markering skal forløbe stille og roligt. Det er således – modsat andre gruppers lignende arrangementer - ikke meningen at søge højlydt konfrontation med forbipasserende eller eventuelle meningsmodstandere.

Vi vil derfor anbefale alle, som har tid og lyst, at tage en tur forbi Lille Torv i Århus den 20. maj til en dag med god stemning og højt humør. I kan læse mere om arrangementet via dette facebook-link: https://fb.me/e/Rw6Nxt5H

Da vi var færdige med frokosten på Esthers, fortsatte vi en lille gruppe på en nærliggende café, hvor vi hyggede os over et par øl og god samtale. Dette varede ved frem til 5-tiden, hvor de jyske deltagere skulle hjemover.

Vi glæder os til at se jer igen næste år og ser frem til vores møde Grundlovsdag den 5. juni på Værkerne i Sorø. Nærmere information følger snarligst.

Dansk Samling takker de mange fremmødte for en herlig dag sammen!

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com